Βασίλισσες

Κάθε τόπος, κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα, έχοντας τις δικές του μικροκλιματικές ιδιαιτερότητες, το δικό του υψόμετρο και τοπογραφικό ανάγλυφο, διαμορφώνει και προσαρμόζει τα φυτά και τα ζώα που ζουν σε αυτό, έτσι ώστε να λειτουργούν μαζί σαν ένα σύνολο πλήρως προσαρμοσμένο, αποτελώντας ένα σύστημα κοινής εξέλιξης.

Ο κάθε τόπος λοιπόν από μόνος του υπαγορεύει και καθορίζει ποια είδη θα επιβιώσουν και ποια θα παρακμάσουν σε αυτόν.

Όπως είναι λογικό, ένα είδος το οποίο έχει γεννηθεί κι έχει εξελιχθεί σε ένα δύσκολο περιβάλλον διαβίωσης, ίσως προσαρμοστεί σε κάποιο ευκολότερο περιβάλλον. Το αντίθετο όμως είναι σχεδόν αδύνατο χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση.

Έχοντας σαν βάση τα παραπάνω, δημιουργήσαμε μια μονάδα παραγωγής βασιλισσών στην οποία εκτρέφονται βασίλισσες Ελληνικής φυλής., οι οποίες μετά από 10 έτη προσαρμογής στις ξηροθερμικές συνθήκες του νησιού, τις ανθοφορίες και τις μελλιτοφορίες του, μπορούν να ονομάζονται αυτόχθονες.

Στην ουσία συνεχίσαμε να βελτιώνουμε τα χαρακτηριστικά της μέλισσας την οποία βρήκαμε από τους προγόνους μας, χωρίς να μολύνουμε το γενετικό της υλικό με εισαγωγές βασιλισσών από άλλα κράτη.

Με σύμμαχο λοιπόν τη  φύση και με εμπιστοσύνη στις επιλογές της, επιλεγούμε με τη σειρά μας, από ένα αριθμό μελισσών, τις βασίλισσες εκείνες με το καλύτερο ιστορικό, τα καλύτερα χαρακτηριστικά και τις μεγαλύτερες αποδόσεις για να αναπαράγουμε, βελτιώνοντας έτσι χρόνο με το χρόνο την ποιότητα τόσο της βασίλισσας όσο και του σμήνους των μελισσών.

Βασίλισσες ΤΣΙΓΚΕΝΗΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μελισσοκομία Τσιγκένης
Τύλισσος Ηρακλείου Κρήτης

Tel : 2810.831180 - 6944.608774
Email : info@tsigenis.com

Κρητών Μέλι

Κάτω από άριστες συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής παράγεται και συσκευάζεται το ‘Κρητών μελι’. Ένα προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας που μέσα του περιεχει τα αρώματα των κρητικών βοτάνων και τη γεύση της κρητικής φύσης.

Το μέλι είναι από την φύση του ένα φυσικό βιολογικό προϊόν και δεν επιδέχεται καμία επεξεργασία.